Chleb Jogurtowo-Żytni
Chleb jogurtowo-żytni może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka beztłuszczowego jogurtu, woda, mąka chlebowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Kid ' s Breadsticks dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w 1-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Połącz mieszaninę drożdży, 2 szklanki mąki chlebowej, mąki żytniej, mąki kukurydzianej i soli w dużej misce do mieszania; ubić ze średnią prędkością miksera elektrycznego, aż składniki zostaną dobrze wymieszane.
Dodać jogurt, margarynę i 1 1/2 łyżeczki kminku; dobrze wymieszać. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej 1/2 szklanki mąki chlebowej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Posypać 1 łyżkę mąki chlebowej równomiernie na powierzchni roboczej. Ciasto wyłożyć na mąkę i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut).
Umieść w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Dziurkować ciasto w dół i podzielić na 16 równych porcji; kształtować każdą porcję w 16-calową linę.
Umieścić na blasze do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 15 minut lub do puffy.
Połącz białko jaja i 1 łyżkę wody; równomiernie wymieszaj paluszki chlebowe.
Posypać równomiernie 1 łyżeczką kminku.
Piec w temperaturze 400 przez 17 do 20 minut lub do złotego koloru.