Chleb Jagodowo-Pomarańczowy
Chleb jagodowo-pomarańczowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, proszek do pieczenia, jagody i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Chleb Pomarańczowo-Jagodowy, Chlebek Jagodowy Pomarańczowy, oraz Chleb Jagodowy Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj dno tylko patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali ze skracaniem lub sprayem do pieczenia z mąką.
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym).
W dużej misce, wymieszać razem płatki, woda, skórka pomarańczowa i sok pomarańczowy; odstawić 10 protokół.
Wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem borówek. Delikatnie wymieszać z jagodami.
Rozłóż ciasto na patelni.
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Poluzuj boki bochenka; usuń z patelni do regału chłodzącego. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem.