Chleb Jagodowo-Cytrynowy
Chleb jagodowo-cytrynowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Cytrynowy chleb jagodowy z cytrynową glazurą, Chleb Cytrynowo-Jagodowy, oraz Chleb Jagodowy Cytrynowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 F. Lekko płaszcz 5-na-9-calowy bochenek patelni z warzyw gotowania sprayu.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce. Używając opuszków palców lub blendera do ciast, przerabiaj masło na suche składniki, aż będzie wyglądało jak gruba okruchy.
Wymieszać ze skórką z jagód i cytryny. Wymieszać z mlekiem i jajkami, aż dobrze wymieszane.
Piec 55 minut lub do wykałaczki włożonej w środku bochenka wychodzi czysty. Włącz stelaż z drutu.
Odmiana: do chleba pomarańczowo-malinowego użyj startej skórki z 1 pomarańczy zamiast skórki cytrynowej i zastąp 1 szklankę malin jagodami.