Chleb Grillowy Lepszy Niż Pita
Better-than-Pita Grill chleb może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 53 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz ciepłą wodę, sól, szybko działające drożdże z 1 opakowania, takie jak drożdże szybkiego wzrostu fleischmanna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Chleb Z Grilla, Wyznanie # 14: znałem je tylko po "kieszonkowym chlebie" ... chlebek Pita, oraz Sałatka Z Pieczywa Pita.
Instrukcje
Wymieszać mąkę (2 szklanki), cukier, sól i drożdże w misce, aż się połączą.
Ubij razem wodę, olej i jajko w innej misce, aż dobrze się połączą, a następnie wymieszaj z mieszaniną mąki, aż powstanie Kudłaty ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść, pracując w wystarczającej ilości dodatkowej mąki, aby ciasto nie przywierało, około 2 minut (ciasto nie będzie gładkie). Uformuj ciasto w kulkę i włóż do naoliwionej miski, obracając się do płaszcza, a następnie pozostaw w misce, odsłoniętej, w ciepłym miejscu wolnym od przeciągów 10 minut.
Ciasto pokroić na 10 sztuk i uformować w kulkę. Pracując z 1 kawałkiem na raz, spłaszczyć kulki, a następnie rozwałkować na 6-calowe rundy (o grubości mniejszej niż 1/8 cala) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta.
Rozgrzej patelnię grillową lub patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do palenia, następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego i grilluj rundy chleba, 1 na raz, obracając raz, aż pojawią się znaki i chleb jest gotowany przez, O 2 protokół. Utrzymuj pieczywo w cieple, owinięte w serwetkę z tkaniny.
Jeśli masz patelnię grillową 2-palnikową, możesz grillować 2 rundy chleba na raz.Chleb można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej chleb, luźno zawinięty w folię, w piekarniku o temperaturze 177°, aż się nagrzeje.