Chleb faszerowany szynką
Chleb faszerowany szynką wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 181 kalorii . Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Mieszanka jajka, octu jabłkowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Wypróbuj Involtini Di Pollo - Roladki z kurczaka faszerowane szynką i serem , Chleb faszerowany czosnkiem i Bliskowschodni chleb faszerowany soczewicą Zatar, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku.
Dodaj jajko, olej, sól i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wmieszaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania sztywnego ciasta.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Tymczasem na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż zmięknie.
Dodaj pomidory, czosnek, sól i pieprz. Gotuj na średnim ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty, około 30 minut.
Zdjąć z ognia. Dodać szynkę, ocet i oregano. Ostudzić.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 35 x 30 cm.
Rozprowadź nadzienie na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń ciasto na kształt rolady, zaczynając od dłuższego boku; zlep szwy, aby je uszczelnić i podwiń końce.
Połóż szwem do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia. Nie dopuść do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 375° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i odłożyć na kratkę.
Podawać na ciepło. Resztki przechowywać w lodówce.