Chleb Drożdżowy Cebulowy
Chleb drożdżowy cebulowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Za 11 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 121 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką tłuszcz, sól, mieszankę zupy cebulowej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 28% wyniku , co nie jest aż tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują jesienny chleb drożdżowy z jabłkami , chleb brązowy bez drożdży i pizzę pełnoziarnistą bez drożdży z pieczonym czosnkiem, słodkimi ziemniakami i cebulą .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, cukier, tłuszcz, mieszankę zupy, sól i 3 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodajemy wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Uformować bochenki.
Umieścić w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygła.