Chleb cynamonowy I
Chleb cynamonowy I wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 310 kalorii , 7 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło ten chleb. 586 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Podobne przepisy to Chleb bananowo-orzechowy z cynamonem , Chleb szybki z cynamonem i mokką oraz Po prostu niesamowity chleb pszenny z cynamonem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem jedną foremkę do pieczenia chleba o wymiarach 9x5 cali.
Odmierz mąkę, 1 szklankę cukru, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, sól, maślankę, olej, jajka i wanilię do dużej miski. Ubijaj przez 3 minuty.
Wlać do przygotowanej formy na chleb. Wygładzić wierzch.
Wymieszaj 2 łyżki białego cukru, 1 łyżeczkę cynamonu i masło, aż powstanie kruszonka.
Posyp posypką wygładzone ciasto. Używając noża, tnij lekko wirując, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Piec przez około 50 minut. Sprawdź wykałaczką. Po włożeniu powinna wyjść czysta.
Wyjmij chleb z formy i odstaw na kratkę, żeby ostygł.