Chleb Borówkowy Cytrynowo-Orzechowy
Chleb borówkowy Lemon Walnut może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej canolan, jagody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb Herbaciany Jagodowo-Orzechowy, Cytrynowy chleb jagodowy z cytrynową glazurą, oraz Chleb Cytrynowo-Jagodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na suchej patelni, toast orzechy włoskie na średnim ogniu przez 1 do 2 protokół.
W dużej misce połącz mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Trzepaczka do połączenia.
W średniej misce połączyć cukier, skórkę z cytryny, maślankę, jajka, wanilię, roztopione masło i olej.
Trzepaczka tylko do połączenia.
Zrób dobrze w środku suchych składników.
Dodaj płynne składniki i delikatnie wymieszaj, aby połączyć; nie przesadzaj. Delikatnie złożyć orzechy włoskie i jagody.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 8 x 4-calowej patelni bochenkowej.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 60 minut lub aż tester włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na stojaku przez 20 minut; wyjąć z patelni, schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby zrobić glazurę, połącz cukier i sok z cytryny w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i kontynuować mieszanie, aż cukier się rozpuści.
Pędzel polewamy chlebem, gdy jest jeszcze ciepły.