Chleb Bananowy Powerhouse
Powerhouse chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 968 kalorii, 25g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz zmielony cynamon, daktyle, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, Powerhouse Vegetable Medley, oraz chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Smar 4 Patelnie bochenkowe, rozmiar 7x3 cale.
W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę białego cukru z 2 łyżeczkami cynamonu. Wnętrzności natłuszczonych patelni z bochenkiem posmaruj cukrem cynamonowym.
Wymieszać mąkę pełnoziarnistą, owies, mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, 1 1/2 łyżeczki cynamonu i sól w misce. Beat 2 szklanki brązowego cukru z 3/4 szklanki masła w oddzielnej misce do mieszania, aż kremowy. Ubij śmietanę, banany, jajka i ekstrakt wanilii, aż będzie gładka. Wymieszać suche składniki do mieszaniny bananów i złożyć w 2 szklanki daty, 1 szklanka orzechów włoskich, i 1/2 szklanki tosty Kokosowe.
Łyżka ciasto do przygotowanych patelni Bochenek.
Posypać wierzchy każdego bochenka z około 1 łyżka ciemnobrązowego cukru i 1 1/2 łyżeczki każdej z daktyli, orzechów włoskich i kokosa.
Posmaruj każdy Bochenek roztopionym masłem, aby uzyskać błyszczącą glazurę.
Pieczemy bochenki w rozgrzanym piekarniku, aż się zarumienią i wykałaczka włożona do środka bochenka wychodzi czysta, około 1 godziny.