Chleb Bananowy Karmel Macchiato
Chleb bananowy Caramel Macchiato może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 618 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz karmel macchiato płynny śmietanka do kawy, vanillan ekstrakt, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Spróbuj {Chudy} karmelowe lody Macchiato z domową karmelową mżawką, Karmelowe Ciasto Macchiato, oraz Caramel Macchiato Thumbprzypisy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj patelnię bochenkową 9x5 cali sprayem do gotowania. W misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
W dużej misce do mieszania rozgnieść banany widelcem, aż będą prawie gładkie i wymieszać śmietankę do kawy, olej roślinny, jajka, cukier i granulki kawy rozpuszczalnej, aż granulki kawy się rozpuszczą. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki, około 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie prawie gładkie i wlać ciasto do przygotowanego bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka chleba bananowego wyjdzie czysta, około 1 godziny. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z patelni.
Roztopić niesolone masło w rondlu na średnim ogniu i wymieszać z brązowym cukrem i ekstraktem waniliowym. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia cukru, i zmniejszyć ogień do gotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, pozostawić do ostygnięcia do ciepłej, ale płynnej temperatury i polać polewą chleb bananowy.
Podawać po ustawieniu glazury.