Chleb aromatyczny z kolendrą i koprem włoskim

Chleb aromatyczny z kolendrą i koprem włoskim
Chleb aromatyczny z kolendrą i koprem włoskim wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, wodę, drożdże instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Filety z łososia przyprawione koprem i kolendrą, Grillowana kolendra-papryka z porem i koprem włoskim, oraz Pieczone Skorupiaki z kolendrą, koprem włoskim i cytryną.

Instrukcje

1
1 Aby przygotować ciasto, zacznij co najmniej 12 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem jagód pełnoziarnistych i wody. Rozsypać jagody ziarna na wierzchu i dodać prawie całą wodę. Mieszaj trzepaczką do ciasta lub drewnianą łyżką, aż mąka zostanie dodana. Ciasto powinno być mokre i lepkie w dotyku, jak twarde płatki owsiane; w przeciwnym razie dodaj trochę więcej wody. Ale nie martw się zbytnio o stosunek płynu do mąki, ponieważ jest to ciasto wybaczające. Przykryć luźno folią i odstawić w temperaturze pokojowej, aby fermentować przez co najmniej 12 godzin i do 18 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
2 następnego dnia, zakończyć chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
4
Posyp lniany lub bawełniany ręcznik kuchenny (Nie tkanina frotte) mąką kukurydzianą i obficie mączkuj powierzchnię roboczą. Za pomocą skrobaka stołowego lub gumowej szpatułki zeskrobaj strugane, bąbelkowe ciasto na powierzchnię roboczą. Korzystając z mąki, złóż ją dokładnie 4 razy, zawsze w kierunku środka — od prawej i od lewej, a także od góry i dołu. Obróć bochenek do góry nogami, aby fałd był na dole i połóż go na ręczniku kuchennym. Złożyć ręcznik na bochenek na pokrycie, i odstawić na około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
3 po około 30 minutach umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Umieść żeliwny garnek 4 1/2 do 5 1/2 kwarty lub holenderski piekarnik z pokrywką na środku stojaka. Po około 1 godzinie Twój Bochenek powinien ładnie wzrosnąć. (Po naciśnięciu go palcem o głębokości około 1/4 cala dołek powinien pozostać; jeśli nie, odczekaj jeszcze 15 minut.) Ale znowu, nie martw się zbytnio-czasami byłem mniej niż precyzyjny i nadal odnosiłem sukcesy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
7
4 używając grubych uchwytów do garnków, ostrożnie wyjmij żeliwny garnek z piekarnika i umieść go na kilku złożonych ręcznikach kuchennych (aby uniknąć pękania); odsłoń. Rozpakuj ciasto, posyp trochę więcej mąki kukurydzianej i odwróć bezpośrednio z ręcznika kuchennego do garnka, przełóż bok do góry (może to wyglądać trochę wiggly; to normalne). Jeśli ciasto nie spadnie do środka, potrząśnij garnkiem raz lub dwa razy (zachowaj ostrożność ,jest gorące!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
5 przykryć pokrywką i piec 30 minut. Odkryć i piec, aż bochenek jest ładnie rumiane i natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka rejestruje 200 ° F, 20 do 25 minut. Za pomocą grubych uchwytów do garnków wyjmij bochenek z żeliwnego garnka i przenieś do stojaka z drutu. Jeśli możesz się oprzeć, pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 3 godzin, przed cięciem bochenka ostrym ząbkowanym nożem. I musi być ostry nóż-w końcu jest to chleb po niemiecku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Aby to zmienić: możesz użyć 3 szklanki zwykłej mąki pełnoziarnistej(13 uncji) na nieco gęstszy Bochenek. Jeśli nie masz garnka żeliwnego, użyj 10-calowej patelni żeliwnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Piec, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 200 ° F, 40 do 45 minut. Można również upiec chleb w 9 przez 5 przez 3-calowy bochenek patelni. Dobrze posmarować patelnię olejem i posypać 1-2 łyżkami nasion lnu lub sezamu. Po złożeniu ciasta, jak w Kroku 2, upuść szew do góry w prawo na patelnię. Przykryć ściereczką na około 1 godzinę(wykonaj test poke palcem jak w kroku 3). Po 30 minutach umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Siemię LnianeSiemię Lniane
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
11
Piec, aż termometr odczytu natychmiast rejestruje 93°, około 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby ostygła na około 5 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi, Rozpakuj i wróć do stojaka z drutu, po prawej stronie do góry, aby całkowicie ostygnąć przed cięciem. Na ładniejszą skorupę przy użyciu patelni lub patelni Bochenek, przesuń drugi stojak z tacą brojlerów do najniższego poziomu piekarnika podczas podgrzewania. Po umieszczeniu Bochenka w piekarniku, ostrożnie dodaj około 1 szklanki gorącej wody z kranu do tacy. Odsuń się, żeby para nie uderzyła w ciebie!Czas: moczyć całe ziarna jagody rano wcześniej, nie później niż w porze lunchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Wymieszać ciasto (jak w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
późnym popołudniem lub wieczorem. Zakończyć i upiec bochenek (kroki 2 przez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
rano, ale nie później niż 18 godzin po uruchomieniu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
16
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JęczmieńJęczmień
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
FarroFarro
KamutKamut
SpeckSpeck
17
Dodaj notatki moje notatki
18
edytuj moje notatki
19
zrobione
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia21
Magazyn