Chleb Żurawinowy Jabłkowy
Chleb żurawinowy jabłkowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 356 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka orzechów włoskich, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 154 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Chleb Żurawinowy Jabłkowy, Chleb żurawinowo-jabłkowy, oraz Chleb Żurawinowy Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 9x5 cali.
Wymieszać razem jabłka, cukier i olej.
Dodać jajko; dobrze wymieszać. W osobnej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Wymieszaj mąkę z mokrymi składnikami, mieszając aż suche składniki będą wilgotne. Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 45 minut, aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta.