Chińskie szkliwione żeberka z czosnkiem i tajską bazylią

Chińskie szkliwione żeberka z czosnkiem i tajską bazylią
Przepis Chińskie szkliwione żeberka z czosnkiem i tajską bazylią może zaspokoić Chińskie pragnienie w okolicy 2 godziny i 45 minut. To danie główne ma 2101 kalorii, 107g białka, oraz 169g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.41 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz Wietnamski sos rybny, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Chińskie Żeberka Z Grilla, Brzoskwiniowo-imbirowe szkliwione żeberka, oraz Żeberka Slow-Cooker Plum-Szkliwione dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozciąć między kościami. Spłukać i umieścić w 6-do 8-qt. trawka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj 2 1/2 qts. woda, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i wyrzucić pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Dodaj sos sojowy z grzybami, wino ryżowe, proszek z pięcioma przyprawami, anyż i imbir. Powrót do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Odcedzić mieszaninę żeber przez durszlak ustawiony na dużej misce. Ustaw miskę płynu do duszenia w większej misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Niech żeberka i przyprawy ostygną w durszlaku, a następnie powrócą do cieczy i ostygną, przykryte, co najmniej 4 i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
W międzyczasie przygotuj sos: w małej misce wymieszaj cukier, sos sojowy o obniżonej zawartości sodu, ocet i sos rybny, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy O Niższej Zawartości SoduSos Sojowy O Niższej Zawartości Sodu
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozgrzej piekarnik do 250 i ustaw w nim blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wlać 1 1/2 W. olej do 5-6-qt. trawka. Włóż termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej na dużym ogniu do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Tymczasem odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z miski żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Przenieść żebra na durszlak i wyrzucić przyprawy. Pracując z jedną czwartą żeber na raz, wrzuć do średniej miski z 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej. Delikatnie dodać żeberka do oleju. Gotować, aż kości są rumiane i mięso jest chrupiące, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Żeberka przenieść do blachy do pieczenia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Podgrzać wok lub 12-in. patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Dodaj 1 łyżkę. pozostałej 1/4 szklanki oleju. Gdy jest gorąco, wymieszaj jedną czwartą czosnku; gotuj około 15 sekund, a następnie dodaj jedną czwartą każdego żeberka i sosu. Gotować, mieszając szczypcami (lub szeroką metalową łopatką, jeśli używasz patelni), aż sos zgęstnieje i dobrze pokryje żebra, 1 do 2 minut. Wymieszać w jednej czwartej liści bazylii; gotować i wrzucić żeberka, aż bazylia zmieni kolor na jasnozielony, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
14
Przełożyć na talerz. Zeskrobać nadmiar sosu z woka i łyżką na żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Gotuj Pozostałe żeberka w ten sam sposób, dodając odrobinę wody i zmniejszając ciepło, jeśli patelnia zacznie się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
* Poproś rzeźnika, aby przyciąć i pokroić żebra dla Ciebie. Znajdź sos sojowy z grzybami, wino ryżowe Shaoxing, chiński czerwony ocet i tajską bazylię na rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
17
Wykonaj do przodu: do 1 dnia przez etap 3 (odcedzić żebra po 12 godzinach).
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1
UŻYJ ŻEBEREK WIEPRZOWYCH I ŻEBEREK WOŁOWYCH. Bardziej obficie marmurkowane niż żeberka wieprzowe, żeberka w stylu wiejskim lub zwykłe żeberka wołowe, są zauważalnie bardziej soczyste i aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebra Pleców Dzieckażebra Pleców Dziecka
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
2
SPARERIBS W STYLU ST. LOUIS. Oznacza to, przyciąć je w schludny, prostokątny kształt, który gotuje równomiernie. Poproś rzeźnika, aby je przyciął lub zrób to sam: po kostnej stronie przyciąć klapkę mięsa od środka, spłukać kośćmi. Następnie wytnij stojak wzdłuż między 4-do 5-in.- szeroki odcinek żeber i spódnica do żucia (powyżej). Zachowaj resztki na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
3
USUNĄĆ MEMBRANĘ. Żeberka wieprzowe mają membranę Na spodzie, która może się kurczyć i sprawić, że mięso będzie gotować nierównomiernie. Jest łatwy do usunięcia: wsuń końcówkę termometru do mięsa pod membranę na jednym końcu, aby poluzować krawędź. Ściągnij membranę ręcznikiem papierowym (może odpadać w kawałkach), trzymając stojak drugą ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn