Chińskie szkliwione żeberka z czosnkiem i tajską bazylią
Przepis Chińskie szkliwione żeberka z czosnkiem i tajską bazylią może zaspokoić Chińskie pragnienie w okolicy 2 godziny i 45 minut. To danie główne ma 2101 kalorii, 107g białka, oraz 169g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.41 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz Wietnamski sos rybny, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Chińskie Żeberka Z Grilla, Brzoskwiniowo-imbirowe szkliwione żeberka, oraz Żeberka Slow-Cooker Plum-Szkliwione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozciąć między kościami. Spłukać i umieścić w 6-do 8-qt. trawka.
Dodaj 2 1/2 qts. woda, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i wyrzucić pianę.
Dodaj sos sojowy z grzybami, wino ryżowe, proszek z pięcioma przyprawami, anyż i imbir. Powrót do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Odcedzić mieszaninę żeber przez durszlak ustawiony na dużej misce. Ustaw miskę płynu do duszenia w większej misce z lodowatą wodą.
Niech żeberka i przyprawy ostygną w durszlaku, a następnie powrócą do cieczy i ostygną, przykryte, co najmniej 4 i do 12 godzin.
W międzyczasie przygotuj sos: w małej misce wymieszaj cukier, sos sojowy o obniżonej zawartości sodu, ocet i sos rybny, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 250 i ustaw w nim blachę do pieczenia.
Wlać 1 1/2 W. olej do 5-6-qt. trawka. Włóż termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej na dużym ogniu do 35
Tymczasem odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z miski żeber.
Przenieść żebra na durszlak i wyrzucić przyprawy. Pracując z jedną czwartą żeber na raz, wrzuć do średniej miski z 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej. Delikatnie dodać żeberka do oleju. Gotować, aż kości są rumiane i mięso jest chrupiące, 2 do 3 protokół.
Żeberka przenieść do blachy do pieczenia w piekarniku.
Podgrzać wok lub 12-in. patelnia na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę. pozostałej 1/4 szklanki oleju. Gdy jest gorąco, wymieszaj jedną czwartą czosnku; gotuj około 15 sekund, a następnie dodaj jedną czwartą każdego żeberka i sosu. Gotować, mieszając szczypcami (lub szeroką metalową łopatką, jeśli używasz patelni), aż sos zgęstnieje i dobrze pokryje żebra, 1 do 2 minut. Wymieszać w jednej czwartej liści bazylii; gotować i wrzucić żeberka, aż bazylia zmieni kolor na jasnozielony, o 15 sekund.
Przełożyć na talerz. Zeskrobać nadmiar sosu z woka i łyżką na żebra.
Gotuj Pozostałe żeberka w ten sam sposób, dodając odrobinę wody i zmniejszając ciepło, jeśli patelnia zacznie się palić.
* Poproś rzeźnika, aby przyciąć i pokroić żebra dla Ciebie. Znajdź sos sojowy z grzybami, wino ryżowe Shaoxing, chiński czerwony ocet i tajską bazylię na rynkach azjatyckich.
Wykonaj do przodu: do 1 dnia przez etap 3 (odcedzić żebra po 12 godzinach).
UŻYJ ŻEBEREK WIEPRZOWYCH I ŻEBEREK WOŁOWYCH. Bardziej obficie marmurkowane niż żeberka wieprzowe, żeberka w stylu wiejskim lub zwykłe żeberka wołowe, są zauważalnie bardziej soczyste i aromatyczne.
SPARERIBS W STYLU ST. LOUIS. Oznacza to, przyciąć je w schludny, prostokątny kształt, który gotuje równomiernie. Poproś rzeźnika, aby je przyciął lub zrób to sam: po kostnej stronie przyciąć klapkę mięsa od środka, spłukać kośćmi. Następnie wytnij stojak wzdłuż między 4-do 5-in.- szeroki odcinek żeber i spódnica do żucia (powyżej). Zachowaj resztki na zupę.
USUNĄĆ MEMBRANĘ. Żeberka wieprzowe mają membranę Na spodzie, która może się kurczyć i sprawić, że mięso będzie gotować nierównomiernie. Jest łatwy do usunięcia: wsuń końcówkę termometru do mięsa pod membranę na jednym końcu, aby poluzować krawędź. Ściągnij membranę ręcznikiem papierowym (może odpadać w kawałkach), trzymając stojak drugą ręką.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.