Chińska zupa gorąco-kwaśna

Chińska zupa gorąco-kwaśna
Przepis Chiński Hot-And-Sour zupa jest gotowy w około 4 godziny i 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. To danie główne ma 340 kalorii, 20g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz dostępne na rynkach azjatyckich żywności, jajka, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa gorąco-kwaśna, Chińska Zupa Hot & Sour, oraz Chińska Zupa Hot & Sour.

Instrukcje

1
Wrzucić wieprzowinę z ciemnym sosem sojowym w misce, aż wieprzowina jest dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny Sos SojowyCiemny Sos Sojowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Grzyby Czarne i ucho drzewa namoczyć w 3 szklanki wrzącej-gorącej wody w innej misce (woda powinna pokrywać grzyby), odwracając czarne grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną, o 30 protokół. (Uszy drzew znacznie się rozszerzą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wyciąć i wyrzucić łodygi z czarnych grzybów, następnie wycisnąć nadmiar płynu z kapsli do miski i cienko pokroić kapsle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Usunąć uszy drzewa z miski, rezerwując płyn, i odciąć wszelkie twarde nubs. Jeśli Duże, wyciąć uszy drzewa na kawałki wielkości ukąszenia. Wymieszać 1/4 szklanki płynu do namaczania grzybów (resztę wyrzucić) ze skrobią kukurydzianą w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W międzyczasie moczyć pąki lilii w około 1 szklance ciepłej wody, aż zmiękną, około 20 minut, a następnie odcedzić. Obetnij twarde końcówki pąków lilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Pokrój pąki lilii na pół w poprzek, a następnie rozerwij każdą połówkę wzdłuż na 2 lub 3 strzępy.
7
Przykryć pędy bambusa zimną wodą o 2 cale w małym rondlu, a następnie doprowadzić do wrzenia (aby usunąć gorycz) i osuszyć na sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Wymieszaj octy, lekki sos sojowy, cukier i sól w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Sos SojowyLekki Sos Sojowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż mięso zmieni kolor, około 1 minuty, następnie dodać czarne grzyby, uszy drzew, pąki lilii i pędy bambusa i stir-fry 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać tofu. Wróć do wrzenia i dodaj mieszaninę octu. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie dodaj do bulionu i wróć do wrzenia, mieszając. (Ciecz zgęstnieje.) Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
13
Jajka ubić widelcem i dodać kilka kropli oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Dodać jajka do zupy w cienkim strumieniu, mieszając powoli w jednym kierunku łyżką. Wymieszać z białym pieprzem, następnie skropić pozostałym olejem sezamowym i podzielić na 6-8 misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Posypać szalotki i kolendry przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn