Chińska Sałatka Z Kurczakiem
Need a dairy free main course? Chińska Sałatka z kurczakiem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jeśli masz slivered migdały, owijki wonton, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj No Guilt Chinese Chicken Salad-ta sałatka jest lekka, zdrowa i pełna smaku, Chińska Sałatka Z Kurczakiem, oraz Chińska Sałatka Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, wrzucić kapustę Napa, marchew, kolendry i szalotki razem połączyć, a następnie przykryć zimną wodą.
Niech warzywa chrupiące podczas przygotowywania reszty sałatki.
Umieścić plastry migdałów na małej blasze do pieczenia i tosty w temperaturze 350 stopni F (180 C), aż złoty kolor będzie brązowy. W ciągu kilku sekund zmienią się w spalone, więc obserwuj ich postępy.
Migdały przełożyć do małej miseczki.
Ułóż owijki wonton na płaskiej powierzchni i użyj pędzla do ciasta, aby obficie umyć jedną powierzchnię oliwą z oliwek. Użyj ostrego noża, aby pokroić je na paski 1/4 cala i daj każdemu paskowi skręcić przed umieszczeniem ich na blasze do pieczenia i pieczenia, aż wontons będą złote i chrupiące. W średnim garnku z pokrywką przynieś 8 szklanek wody i 2 łyżki soli do walcowania.
Do garnka dodaj kurczaka, przykryj pokrywką, a następnie wyłącz ogień. Kłusować, aż kurczak odczyta wewnętrzną temperaturę 160 stopni F (około 10 minut). Czas potrzebny na gotowanie zależy od wielkości kurczaka. Podczas gotowania kurczaka przygotuj miskę z lodowatą wodą. Kiedy kurczak jest gotowy, odcedzić go i dodać kurczaka do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, rozdrobnij go i odłóż na bok. W małej misce, ubić razem sok pomarańczowy, olej roślinny, ocet ryżowy, sos hoisin, sos sojowy, olej sezamowy, sok imbirowy, sól, musztarda i biały pieprz do emulgacji.
Odcedzić warzywa sałatkowe i uruchomić je przez przędzarkę do sałatek, klepiąc pozostałą wodę ręcznikami papierowymi.
Dodaj zielenie do suchej miski. Wrzucić sałatkę z sezamem i 2 / 3rds dressingu, a następnie umieścić go w misce lub półmisku. Top z migdałami, kurczak, Pieczone wonton owijki i wlać pozostały dressing na wierzchu. Sałatka musi być podana, jak tylko jest ubrana.