Chipsy Ziemniaczane Czekoladowo-Karmelowo-Orzechowe
Przepis czekolada-karmel - Pekan chipsy ziemniaczane może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w mniej więcej 46 minut. Ta przystawka ma 704 kalorie, 8G białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Udaj się do sklepu i odbierz karmelki, śmietanę do bicia, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Lody kukurydziane z solonym karmelem + chipsy ziemniaczane w czekoladzie, Ciasto orzechowe z Kahluanem i kawałkami czekolady, oraz Babeczki bananowe, czekoladowe i orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż całe chipsy w pojedynczych warstwach na stojakach z drutu wyłożonego pergaminem.
Połącz karmelki i śmietanę w ciężkim rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka; usuń z ognia.
Roztopić kęsy mlecznej czekolady i skrócić w małej misce w kuchence mikrofalowej na wysokości, 1 1/2 do 2 minut, mieszając po 1 minucie; lekko ostudzić.
Skropić czekoladę karmelem na chipsach ziemniaczanych; posypać orzechami pekan. Ostudzić, aż czekolada i karmel stwardnieją.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.