Chipsy Z Melasy
Chipsy z melasy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis serwuje 36 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 4G tłuszczu i w sumie 86 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 8%. Ten wynik można poprawić. Spróbuj Melasa-chipsy imbirowe, Chipsy Z Melasy Owsianej, oraz Chipsy Sezamowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W mikserze posmaruj masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Zeskrob boki miski gumową szpatułką, a następnie ubij jajko. Kremuj, aż mieszanina będzie jasna i cytrynowa.
Dodaj melasę i mieszaj, aż się połączą. Zeskrob bok miski.
W osobnej misce wymieszaj sól, imbir, cynamon i sodę oczyszczoną.
Dodaj to do mieszanki masła i mieszaj do połączenia. Po jednej trzeciej na raz dodaj mąkę do mieszanki masła i mieszaj, aż się połączą. Zawiń w folię i schłódź co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i lekko nasmaruj dwie blachy do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto w kulki o średnicy od 1/2 do 2 cali (w zależności od tego, jaki rozmiar lubisz) i ułóż je w dobrze rozmieszczonych rzędach na arkuszach ciastek.
Piec około 10-12 minut, aż będzie chrupiący. Ciasteczka będą cienkie i płaskie.
Ostudzić na blasze do pieczenia 2 minuty, a następnie przenieść na ruszty. Po ostygnięciu przechowywać w hermetycznym pojemniku.