Chipsy Z Białej Trufli
Białe chipsy truflowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ziemniaki russet, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Trufle "Chipsy", Makaron z białą truflą i serem, oraz Risotto Z Masłem Z Białej Trufli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Używając krajalnicy V lub mandoliny, cienko pokrój ziemniaki w rundy, natychmiast umieszczając plasterki ziemniaków w wodzie.
W międzyczasie wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego garnka lub głębokiej patelni, aby osiągnąć głębokość 2 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku garnka i podgrzej olej do temperatury od 260 ° F do 135°. pracując w małych partiach, plastry ziemniaków osuszaj ręcznikami papierowymi i dodaj do gorącego oleju; smażyć na złoty kolor, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę między 260 ° F A 275 ° f, około 18 minut na partię. Za pomocą Sitka drucianego lub łyżki szczelinowej przenieś chipsy ziemniaczane Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Chipsy posypać lekko grubą solą, pozostając jeszcze ciepłym. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 8 godzin wcześniej. Całkowicie fajne. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Umieścić chipsy ziemniaczane w misce.
Posypać serem, pietruszką i czarnym pieprzem; skropić lekko oliwą truflową i podawać.