Chipsy pistacjowe z serem Mascarpone i Kompot winogronowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 605 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.06 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, cukier puder, winogrona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone ciasto z winogronami i serem Mascarpone, Kompot Wiśniowy Z Mascarpone, oraz Sernik Mascarpone z kompot z pigwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać winogrona i cukier w ciężkiej dużej patelni do pokrycia.
Dodać koncentrat soku i przyprawy w proszku. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż syrop zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, o 30 protokół.
Wlać kompot na sito ustawione na średniej misce; dobrze osuszyć winogrona.
Przenieść winogrona do innej średniej miski. Winogrona i syrop przechowywać w lodówce oddzielnie, aż ostygnie, około 1 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć każdy; przechowywać w lodówce.)
Umieścić mascarpone w małej misce; przesiej cukier. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać, aby zmiksować. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Zmiksuj cukier puder i orzechy w procesorze, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Posypać 10-calowy kwadratowy obszar na powierzchni roboczej 1/3 szklanki cukru orzechowego; top z arkuszem ciasta.
Ciasto posypać 1/3 szklanki cukru orzechowego.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowy kwadrat.
Pokroić na szesnaście 3/4-calowych rund.
Rozwałkuj każdy okrągły do średnicy 4 cali, posypując więcej cukru orzechowego w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu. Układaj rundy na przygotowanych arkuszach. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec pistacje rundy odkryte aż brązowy na dole i złoty na górze, odwracanie arkuszy po 10 minut, o 16 minut w sumie.
Przenieść chipsy do stojaków i ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Na każdej z 8 chipsów rozprowadzić 2 łyżki kremu mascarpone.
Miejsce na talerzach. Łyżka ugotowanych winogron na śmietanie.
Skrop każdy deser syropem winogronowym, a następnie udekoruj każdy 2 chrupkimi połówkami, klastrem winogron i miętą.
* Włoski ser śmietankowy; dostępny w dziale serów wielu supermarketów i na rynkach włoskich.