Chipsy Babka
Chipsy babka wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 75 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Chipsy Babka, SOS Babeczkowy Chips, oraz Plantain chips & salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 cal oleju do 191° W 4-do 5-quarts ciężkich garnek na średnim ogniu.
W międzyczasie, wyciąć końce z (nieobranych) plantain, a następnie połowę plantain poprzecznie.
Przeciąć wzdłużną szczelinę przez skórkę i wyrzucić skórkę.
Plantany pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plastry (mniej niż 1/16 cala grubości) krajalnicą.
Plantany smażyć w partiach po 10 do 12 plastrów, często obracając, aż do złotego koloru, około 1 minuty na partię.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, natychmiast przyprawiając każdą partię solą. Powrót oleju do 191° między partiami.
Wióry można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać (raz schłodzić) w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.