Chipotle Szynka Ananasowa

Chipotle ananas Ham może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 6823 kalorii, 758g białka, oraz 166 g tłuszczu na porcję. Na 60,84 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka skrobi kukurydzianej, mocno brązowego cukru, szynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo, Marynata Ananasowo-Chipotlowa, oraz Ananasowa Chipotle Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść paprykę chipotle, brązowy cukier, ananas, gałka muszkatołowa, imbir i whisky bourbon w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Użyj ostrego noża, aby ukośne cięcia w szynce o 1 cal od siebie i 1/2 cala głębokości w diamentowym wzorze.
Umieść wędzoną szynkę w dużej misce; wlać marynatę chipotle na szynkę i przechowywać w lodówce szynkę w marynacie przez 3 do 6 godzin, obracając szynkę od czasu do czasu w marynacie do smaku wszystkich stron.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wyjąć szynkę z marynaty, zastrzegając marynatę; umieścić szynkę na patelni do pieczenia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Doprowadzić marynatę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu.
Skrobia kukurydziana i wody ubić razem w małej misce, aż będzie gładka; ubić mieszaninę do gorącej marynaty. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Po pieczeniu szynki przez 30 minut, łyżka gorącej marynaty nad szynką.
Powrót szynki do piekarnika i kontynuować pieczenie, aż glazury piecze się na szynce i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części szynki, nie dotykając kości, czyta co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C), O 1 1/2 więcej godzin. Szynkę podlewać polewą co 30 minut.