Chipotle stek z tureckimi jagodami pszenicy

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek Chipotle z tureckimi jagodami pszenicy może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cynamon, ząbek czosnku, chipotle chiles w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Cytrynowe jagody pszeniczne z pieczoną brukselką (+wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o jagodach pszenicy!), Sałatka Z Pszenicy Bulgur-Po Turecku, oraz Pieprzone Figowe Jagody Pszeniczne.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć jagody pszenicy z wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż jagody pszenicy są miękkie, ale nadal żucia, o 2 godziny..
Odcedzić i ostudzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie, w mini robocie, przecier posiekany pomidor z chipotles i sosem adobo.
Przełożyć do średniej miski. Wymieszaj pastę pomidorową, sok z cytryny, miód, czosnek, cynamon i kminek.
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Umieścić stek w płytkim naczyniu i płaszcz z 1/4 szklanki sosu pomidorowo-chipotle. Jagody pszenne wymieszać z pozostałym sosem i doprawić solą. Przykryć i schłodzić stek i jagody pszenicy na noc.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Doprowadzić stek i jagody pszenicy do temperatury pokojowej. Smażyć grilla i gotować stek na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, lub aż lekko zwęglone z obu stron i średnio rzadkie wewnątrz.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut.
W średniej misce wymieszaj ocet z pozostałą 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Dodać pomidory koktajlowe, ogórek i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Pokroić stek 1/4 cala grubości i służyć z jagód pszenicy i sałatka z pomidorów.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.