Chipotle-Klon Słodkie Ziemniaki
Chipotle-Klon słodkie ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sosu adobo, pieprz, chipotle chile w sosie adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chipotle - Klon Puree Słodkie Ziemniaki, Chipotle, Pomarańcza, Klon Dwa Razy Pieczone Słodkie Ziemniaki, oraz Chipotle klonowe Pieczone słodkie ziemniaki i brukselka.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do przetargu; drenaż. Powrót ziemniaki na patelnię.
Dodaj pozostałe składniki; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.