Chinatown gotowana i pieczona kaczka

Chinatown gotowana i pieczona kaczka
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Chinatown gotowana na parze i pieczona kaczka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2019 kalorie, 56g białka, oraz 179g tłuszczu każdy. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz miód, sól, duży imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Wędzona kaczka z chińskimi bułeczkami na parze, Pieczona kaczka z pieczonym kompot owocowym, oraz Pieczona Pierś Z Kaczki Na Patelni.

Instrukcje

1
Kaczka jest notorycznie tłustym ptakiem, aby zmniejszyć tłuszcz i wytworzyć chrupiącą skórę, zacznij od przycinania nadmiaru tłuszczu z szyi i ciała. Wypłukać kaczkę, wewnątrz i na zewnątrz, i osuszyć dokładnie ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Połącz Chiński pięć przypraw, cukier i sól w małej misce. Rozetrzyj mieszankę przypraw na całej kaczce, wewnątrz i na zewnątrz. Sól i pięć przypraw w proszku tworzy pachnącą suchą marynatę,która pobiera część wilgoci z kaczki, dzięki czemu przyprawy przenikają. Napełnij jamę kaczki aromatami: imbirem, czosnkiem, zieloną cebulą i skórką mandarynki. Złóż końcówki skrzydeł pod kaczkę i związaj nogi sznurkiem kuchennym. Poke piersi kaczki kilka razy, przekłuwając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MandarynkaMandarynka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść patelnię na kuchence kuchennej nad 2 palnikami i napełnij 2-calową wodą, włącz ciepło do medium. Ustaw wkładkę V-rack wewnątrz patelni i połóż kaczkę na stojaku, od strony piersi do góry. Przykryć szczelnie folią aluminiową. Paruj kaczkę przez 45 minut, okresowo sprawdzając poziom wody. Gotowanie na parze kaczki najpierw topi część tłuszczu i kurczy skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
W małym rondlu połączyć ocet, miód i sos sojowy na małym ogniu. Gotować i mieszać przez 5 minut, aż zgęstnieje. Kaczka zostanie lakierowana słodką glazurą, która karmelizuje się podczas pieczenia, dzięki czemu skóra jest chrupiąca i brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Zdejmij folię z kaczki, zdejmij stelaż z kaczką i wylej wodę i cały tłuszcz, który się wytworzył (świetnie nadaje się do innych potraw, takich jak smażony ryż.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cała KaczkaCała Kaczka
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Umieść stojak z kaczką z powrotem w patelni do pieczenia. Podlewać kaczkę mieszaniną octu, aż cała skóra zostanie całkowicie pokryta szkliwem. Włóż całość do piekarnika. Piecz kaczkę przez 1 godzinę, okresowo fastrygując pozostałą glazurą, aby uzyskać głęboki mahoń. Przykryj pierś folią, jeśli zrobi się zbyt ciemno. Nogi będą się łatwo poruszać po zakończeniu. Rzeźbić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn