Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj chili z wołowiną z Ancho, kretem i kminkiem. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka pieprzu cayenne, octu jabłkowego, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem, Ancho Chili-Pieczeń Wołowa, oraz Ancho Chili-pieczeń wołowa.
Instrukcje
1
Grzać nasiona kminku w ciężkich małychskillet na średnim ogniu, aż pachnące, często mieszając, 4 do 5 minut. Ostudzić; zmielić drobno w młynku do przypraw lub w moździerzu z pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Boczek podsmażyć w dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie brązowy i chrupiący. Używając roztartej łyżki, przelej boczek do dużej miski.
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Workingin 4 partie, podsmażyć wołowinę w drippings w potuntil rumiane, o 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
4
Przelać wołowinę i większość kapieli do bowlwith boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Wołowina
5
Dodaj cebulę i czosnek do garnka.Podsmażyć, aż cebula zacznie brązowieć, ok. 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodaj 1/2 szklanki bulionu do garnka. Bringto gotować, skrobanie się rumiane kawałki. Wróć beef, boczek i wszelkie nagromadzone soki topot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Wymieszać w proszku ancho chile, proszek Texas-stylechili, pasta mole, 2 łyżeczki soli, ocet, oregano i nasiona kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Powder
Nasiona Kminku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Ocet
Sól
8
Dodaj bulion 3cups; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło dovery niskie i gotować delikatnie uncovered untilbeef jest bardzo delikatny, mieszając okazjonalnie i dodając więcej bulionu przez 1/2 cupfuls jeśli chiliis suche, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
9
Wymieszać w masę byteaspoonfuls zagęścić chili lub dodać morebroth przez 1/4 cupfuls cienkie. Przyprawić chiliwith sól, pieprz, i cayenne, jeśli desired.DO naprzód: może być wykonany 3 dni do przodu. Cool 1hour. Chill uncovered until cold, then coverand keep chilled. Przewijanie na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Pieprz
Papryka Chili
Sól
1
Ustawić ozdoby asdesired. Chochle chili do misek i podawać.
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.