Chili Santa Fe
Santa Fe Chili wymaga około 4 godzin i 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 465 kalorii, 27 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,51 USD za porcję. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to amerykańskie danie. Mieszanka kukurydzy typu shoepeg, soku v8, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. To będzie hit na Twoim wydarzeniu podczas Super Bowl. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Santa Fe Hot and Spicy Chili, Santa Fe NM: Jalapeno Margarita {} & Hotel Santa Fe i Cappa Santa.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ.
Przenieść do 5- lub 6-qt. powolna kuchenka. Wymieszać fasolę, kukurydzę, pomidory, sok, mieszankę sałatkową i przyprawę do taco.
Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 4-6 godzin lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Podawać ze śmietaną, serem i chipsami kukurydzianymi według uznania.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje ulubione chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.