Chili-Limonka-Brandy Grillowane Krewetki

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chili-Limonka-Brandy Grillowane krewetki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 413 kalorii, 47g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 153 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki z limonki, czosnek, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki grillowane Chili i limonki z przyprawioną białą fasolą i ryżem, Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, oraz Krewetki Chili-Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść krewetki, 1 sos rybny łyżka stołowa, brandy, i olej w średniej miski do mieszania; wrzucić do herbu; odstawić.
Aby sos, umieścić cukier, chili, czosnek, a pozostały sos rybny w małym rondlu ustawić go na małym ogniu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale ubijając. Gdy cukier się stopi i mieszanina stanie się syropowa, usuń rondel z ognia.
Wlać sok z limonki i 2/3 skórki z limonki; odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Nawlecz marynowane krewetki wzdłuż na bambusowe lub metalowe szaszłyki. Grilluj krewetki na średnim ogniu, polewaj przygotowanym sosem. Gdy exteriors są lekko zwęglone i mięso krewetek okazuje nieprzezroczyste, usunąć szaszłyki z krewetek z ciepła i zorganizować je na półmisku, o 3 minut w sumie.
Pozostałą skórkę z limonki posypać grillowanymi krewetkami i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.