Chili-glazurowany Sum z Bok Choy
Chili-glazurowany Sum Z Bok Choy jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 33g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, wodę, bok choy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Podobne przepisy to Miso-glazed Catfish & Bok Choy, Dziś Kolacja: Miso-glazurowany Sum i Baby Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe.
Instrukcje
Umieść bok choy w naczyniu do gotowania na parze. Pary, Pokryte, 6 minut lub do przetargu. Odstawić; ogrzać.
Filety osuszyć ręcznikami papierowymi; posypać solą.
Mąkę połączyć, pięć przypraw w proszku, i pieprz w płytkim naczyniu, i dobrze wymieszać. Filety pogłębiać w mieszaninie mąki i strząsnąć nadmiar mąki.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać 2 filety na patelnię; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Wyjmij filety z patelni; utrzymuj ciepło. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 łyżeczką oleju i filetami.
Podczas gdy ryby gotują, połącz wodę i skrobię kukurydzianą w małym rondlu.
Dodać sok z limonki i kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Filety podawać na bok choy; skropić polewą i posypać zieloną cebulą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.