Chili Con Carne

Chili Con Carne
Chili Con Carne może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bulion wołowy, oregano, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot),

Instrukcje

1
Gotować boczek w dużym rondlu lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, aż ostry, 6 do 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić na wyłożonym ręcznikiem papierowym talerzu i ostudzić, następnie pokruszyć i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Wylać wszystkie z wyjątkiem 1 łyżki kapieli z boczku z rondla (zastrzegamy kapiele). Zwiększyć ogień do średniej wysokości, dodać wołowinę i gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Przenieść na talerz za pomocą łyżki szczelinowej; wytrzeć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać 1 łyżkę zastrzeżonych kapieli z boczku w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
7
Dodać czosnek i 1 łyżeczkę soli i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
8
Dodać chili w proszku, kminek, papryka, oregano i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa będzie ceglastoczerwona, o 6 protokół (dodać odrobinę wody, jeśli mieszanina zaczyna trzymać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PaprykaPapryka
KminekKminek
WodaWoda
9
Dodać piwo i gotować na wolnym ogniu, aż prawie całkowicie zmniejszona, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
10
Wymieszać wołowinę i wszelkie soki z talerza; dodać kakao w proszku, pomidory, bulion wołowy i fasola i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chili lekko zgęstnieje, około 1 godziny, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Bulion WołowyBulion Wołowy
PomidorPomidor
FasolaFasola
Papryka ChiliPapryka Chili
WołowinaWołowina
11
Gorący sos wymieszać z chili i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
12
Dodać bulion wołowy, jeśli chili jest zbyt gęsty. Chochle do misek i top z pokruszonym boczkiem, serem, szalotki i / lub śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Bulion WołowyBulion Wołowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Zielona CebulaZielona Cebula
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
ChochlaChochla
13
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn