Chili Con Carne
Chili Con Carne może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bulion wołowy, oregano, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot),
Instrukcje
Gotować boczek w dużym rondlu lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, aż ostry, 6 do 8 minut na stronie.
Odcedzić na wyłożonym ręcznikiem papierowym talerzu i ostudzić, następnie pokruszyć i odstawić.
Wylać wszystkie z wyjątkiem 1 łyżki kapieli z boczku z rondla (zastrzegamy kapiele). Zwiększyć ogień do średniej wysokości, dodać wołowinę i gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż rumiane, o 8 protokół.
Przenieść na talerz za pomocą łyżki szczelinowej; wytrzeć patelnię.
Podgrzać 1 łyżkę zastrzeżonych kapieli z boczku w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i 1 łyżeczkę soli i gotować 2 protokół.
Dodać chili w proszku, kminek, papryka, oregano i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa będzie ceglastoczerwona, o 6 protokół (dodać odrobinę wody, jeśli mieszanina zaczyna trzymać).
Dodać piwo i gotować na wolnym ogniu, aż prawie całkowicie zmniejszona, o 3 protokół.
Wymieszać wołowinę i wszelkie soki z talerza; dodać kakao w proszku, pomidory, bulion wołowy i fasola i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chili lekko zgęstnieje, około 1 godziny, 30 minut.
Gorący sos wymieszać z chili i doprawić solą.
Dodać bulion wołowy, jeśli chili jest zbyt gęsty. Chochle do misek i top z pokruszonym boczkiem, serem, szalotki i / lub śmietaną.