Chili Con Carne to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 67g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 788 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 942 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz papryczki jalapeno chili, tymianek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles, VI doroczny konkurs Chili: wpis nr 2-Chili Con Carne + cotygodniowe Menu, oraz 10th Annual Chili Contest: wpis # 2-Gourmet Chili Con Carne + cotygodniowe Menu.
Instrukcje
1
Dodać chili pasty: w małej misce wymieszać chili w proszku, chipotle chili w proszku, mielony kminek, oregano, tymianek, i mielone nasiona kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kminek Mielony
Pasta Chili
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wymieszaj w wodzie, aby chili tworzyło lekką pastę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Boczek gotować: gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry. Łyżką szczelinową wyjąć z patelni i odstawić na papierowy ręcznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać tłuszcz z boczku z patelni do osobnego pojemnika, rezerwy. Gdy boczek ostygnie, pokruszyć go na mniejsze kawałki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Brązowe kawałki wołowiny w tłuszczu z boczku: zwiększyć ciepło do średniej wysokości, dodać z powrotem w 1 łyżce tłuszczu z boczku. Praca w partiach, tak aby nie tłumnie wołowina (tłok będzie gotować na parze mięso zamiast brązowieje go), brown kostki wołowiny ze wszystkich stron, lekko solenie jak gotować wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wyjąć wołowinę z patelni, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Cebula gotowana:
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodaj kolejną łyżkę tłuszczu boczku na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać posiekaną cebulę i smażyć na miękko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodać czosnek i jalapeño, gotować, aż pachnące, 1 minuta więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
11
Dodać pastę chili i gotować przez 2-3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
12
Włóż wołowinę i cebulę do dużego garnka, dodaj pomidory, wodę, sok z limonki, cukier: do 6-litrowego holenderskiego piekarnika o grubym dnie, włóż mieszankę cebuli chili, wołowinę, boczek, pomidory (rozbijaj całe pomidory palcami, gdy wkładasz je do garnka), wodę, sok z limonki i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
13
Rozgrzać chili na średnim ogniu, aż dojdzie do duszenia. Następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 1 1/2 godziny. Następnie odkryć i gotować przez kolejne pół godziny, utrzymując temperaturę w miejscu, w którym można utrzymać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
14
Zagęścić skrobią kukurydzianą:
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
15
Wymieszać proszek skrobi kukurydzianej w trochę wody, aby rozpuścić skrobię kukurydzianą (w przeciwnym razie będziesz miał grudki do czynienia z) i dodać do chili zagęścić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
16
Dodaj fasolę: delikatnie wymieszać w fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
17
Dodać sól do smaku. Dostosuj przyprawy. W zależności od kwasowości pomidorów i soku z limonki możesz potrzebować trochę więcej cukru, aby zrównoważyć gulasz. W tym momencie można również dodać trochę więcej chili w proszku, jeśli chcesz więcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Posypać startym serem cheddar i posiekaną czerwoną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser Cheddar
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
2
Podawać z chlebem kukurydzianym, chipsami tortilla i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili Con Carne. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Poema Cavan Extra Dry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.