Chili Con Carne to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 67g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 788 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 942 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz papryczki jalapeno chili, tymianek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles, VI doroczny konkurs Chili: wpis nr 2-Chili Con Carne + cotygodniowe Menu, oraz 10th Annual Chili Contest: wpis # 2-Gourmet Chili Con Carne + cotygodniowe Menu.
Instrukcje
1
Dodać chili pasty: w małej misce wymieszać chili w proszku, chipotle chili w proszku, mielony kminek, oregano, tymianek, i mielone nasiona kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kminek Mielony
Pasta Chili
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wymieszaj w wodzie, aby chili tworzyło lekką pastę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Boczek gotować: gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry. Łyżką szczelinową wyjąć z patelni i odstawić na papierowy ręcznik.
Brązowe kawałki wołowiny w tłuszczu z boczku: zwiększyć ciepło do średniej wysokości, dodać z powrotem w 1 łyżce tłuszczu z boczku. Praca w partiach, tak aby nie tłumnie wołowina (tłok będzie gotować na parze mięso zamiast brązowieje go), brown kostki wołowiny ze wszystkich stron, lekko solenie jak gotować wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Dodać czosnek i jalapeño, gotować, aż pachnące, 1 minuta więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
11
Dodać pastę chili i gotować przez 2-3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
12
Włóż wołowinę i cebulę do dużego garnka, dodaj pomidory, wodę, sok z limonki, cukier: do 6-litrowego holenderskiego piekarnika o grubym dnie, włóż mieszankę cebuli chili, wołowinę, boczek, pomidory (rozbijaj całe pomidory palcami, gdy wkładasz je do garnka), wodę, sok z limonki i cukier.
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
13
Rozgrzać chili na średnim ogniu, aż dojdzie do duszenia. Następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 1 1/2 godziny. Następnie odkryć i gotować przez kolejne pół godziny, utrzymując temperaturę w miejscu, w którym można utrzymać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
14
Zagęścić skrobią kukurydzianą:
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
15
Wymieszać proszek skrobi kukurydzianej w trochę wody, aby rozpuścić skrobię kukurydzianą (w przeciwnym razie będziesz miał grudki do czynienia z) i dodać do chili zagęścić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
16
Dodaj fasolę: delikatnie wymieszać w fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
17
Dodać sól do smaku. Dostosuj przyprawy. W zależności od kwasowości pomidorów i soku z limonki możesz potrzebować trochę więcej cukru, aby zrównoważyć gulasz. W tym momencie można również dodać trochę więcej chili w proszku, jeśli chcesz więcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Posypać startym serem cheddar i posiekaną czerwoną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser Cheddar
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
2
Podawać z chlebem kukurydzianym, chipsami tortilla i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili Con Carne. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Poema Cavan Extra Dry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.