Chiles Rellenos i jajka z pomidorami Jalapeño Salsa
Przepis Chiles Rellenos i jajka z pomidorem Jalapeño Salsa można zrobić w około 2 godziny. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz cebulę, białą cebulę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Ranch Chiles Rellenos z salsą Ancho Chile, Piwo Chiles Rellenos Z Ciepłą Salsą Chipotle, oraz Chiles Rellenos Z Sosem Pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zrób salsę: Rozgrzej piekarnik do 400°. Wyłóż blachę do pieczenia folią i wierzch z pomidorami, cebulą, czosnkiem i jalapeño.
Piec, aż zmiękną, o 25 protokół, obracając składniki w połowie pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.Pomidory rdzeniowe, cebulę i czosnek obrać ze skórki i jalapeño łodygi.
Umieść warzywa, sok z limonki, kolendra i sól w robocie kuchennym i tętno tylko do chunky i włączone.
Przelej salsę do miski.Przygotuj chiles: rozgrzej brojlery. Ułóż poblanos na folii wyłożonej blachy do pieczenia w jednej warstwie i broil 2 do 3 w. od ciepła do poczernienia, obracając w razie potrzeby, 10 do 12 minut. Umieścić chiles w misce, przykryć, i odstawić 10 protokół poluzować Skórki.Obrać chiles, wyciągnąć łodygi (utrzymując chiles w stanie nienaruszonym, jak to możliwe)i usunąć nasiona łyżką lub palcami. Zasmaruj papierowymi ręcznikami. Rozgrzej piekarnik do 200°. W misce połącz posiekaną cebulę i rozdrobniony ser. Ściśnij garści, tworząc 6 wąskich kłód. Ostrożnie rzeczy loguje się do chiles przez końce łodygi.
Wlać olej do dużego garnka na głębokość od 2 do 3 cali. i ciepła do 375°. W międzyczasie oddziel 5 jaj. W misce miksera ubijaj białka, aż uformują się miękkie szczyty. W innej misce ubić żółtka z 1/3 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki. sól.
Dodać łyżkę białka do mieszaniny żółtka i ubijać do połączenia, a następnie delikatnie złożyć mieszankę żółtkową w białka, aż zostaną włączone.Umieść 1/2 szklanki mąki w płytkiej misce. Używając szczypiec lub rąk, zanurz chile najpierw w mąkę, a następnie w ciasto jajeczne, delikatnie obracając się do płaszcza. Delikatnie obniżyć chile do gorącego oleju. Powtórz z drugim chile. Gotować, aż zbrązowieje, delikatnie obracając raz szczypcami, o 4 protokół w sumie.
Przełożyć chiles na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i ogrzać w piekarniku. Gotuj Pozostałe chiles tak samo way.To kłusować jajka, napełnić szeroką, głęboką patelnię wystarczającą ilością wody, aby przykryć jajko ze skorupki o około 1 cala.
Podgrzewaj wodę, aż 1 lub 2 pęcherzyki pękną na powierzchni. Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki tworzą się na dnie patelni i od czasu do czasu pop do powierzchni. Rozbij pozostałe 6 jaj, pojedynczo, do wody, utrzymując jaja blisko powierzchni. Gotuj, aż jajka zostaną zrobione tak, jak chcesz, 3 do 5 minut dla miękkich żółtek z twardymi białkami lub 7 do 10 minut dla jędrnych żółtek i białek.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava