Chiles Rellenos i jajka z pomidorami Jalapeño Salsa

Chiles Rellenos i jajka z pomidorami Jalapeño Salsa
Przepis Chiles Rellenos i jajka z pomidorem Jalapeño Salsa można zrobić w około 2 godziny. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz cebulę, białą cebulę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Ranch Chiles Rellenos z salsą Ancho Chile, Piwo Chiles Rellenos Z Ciepłą Salsą Chipotle, oraz Chiles Rellenos Z Sosem Pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zrób salsę: Rozgrzej piekarnik do 400°. Wyłóż blachę do pieczenia folią i wierzch z pomidorami, cebulą, czosnkiem i jalapeño.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Piec, aż zmiękną, o 25 protokół, obracając składniki w połowie pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.Pomidory rdzeniowe, cebulę i czosnek obrać ze skórki i jalapeño łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść warzywa, sok z limonki, kolendra i sól w robocie kuchennym i tętno tylko do chunky i włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Przelej salsę do miski.Przygotuj chiles: rozgrzej brojlery. Ułóż poblanos na folii wyłożonej blachy do pieczenia w jednej warstwie i broil 2 do 3 w. od ciepła do poczernienia, obracając w razie potrzeby, 10 do 12 minut. Umieścić chiles w misce, przykryć, i odstawić 10 protokół poluzować Skórki.Obrać chiles, wyciągnąć łodygi (utrzymując chiles w stanie nienaruszonym, jak to możliwe)i usunąć nasiona łyżką lub palcami. Zasmaruj papierowymi ręcznikami. Rozgrzej piekarnik do 200°. W misce połącz posiekaną cebulę i rozdrobniony ser. Ściśnij garści, tworząc 6 wąskich kłód. Ostrożnie rzeczy loguje się do chiles przez końce łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Wlać olej do dużego garnka na głębokość od 2 do 3 cali. i ciepła do 375°. W międzyczasie oddziel 5 jaj. W misce miksera ubijaj białka, aż uformują się miękkie szczyty. W innej misce ubić żółtka z 1/3 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
7
Dodać łyżkę białka do mieszaniny żółtka i ubijać do połączenia, a następnie delikatnie złożyć mieszankę żółtkową w białka, aż zostaną włączone.Umieść 1/2 szklanki mąki w płytkiej misce. Używając szczypiec lub rąk, zanurz chile najpierw w mąkę, a następnie w ciasto jajeczne, delikatnie obracając się do płaszcza. Delikatnie obniżyć chile do gorącego oleju. Powtórz z drugim chile. Gotować, aż zbrązowieje, delikatnie obracając raz szczypcami, o 4 protokół w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przełożyć chiles na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i ogrzać w piekarniku. Gotuj Pozostałe chiles tak samo way.To kłusować jajka, napełnić szeroką, głęboką patelnię wystarczającą ilością wody, aby przykryć jajko ze skorupki o około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
9
Podgrzewaj wodę, aż 1 lub 2 pęcherzyki pękną na powierzchni. Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki tworzą się na dnie patelni i od czasu do czasu pop do powierzchni. Rozbij pozostałe 6 jaj, pojedynczo, do wody, utrzymując jaja blisko powierzchni. Gotuj, aż jajka zostaną zrobione tak, jak chcesz, 3 do 5 minut dla miękkich żółtek z twardymi białkami lub 7 do 10 minut dla jędrnych żółtek i białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn