Chile-krewetki limonkowe z kremowym dipem Chipotle

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów side dish, więc dać Chile-Limonka krewetki z kremowym Chipotle Dip spróbować. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 53 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, chipotle chile w sosie adobo, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, Kremowy Sos Limonkowo-Chile, oraz Zielone sosy Chile z Chipotle majonezem, krewetkami i ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rezerwa 1 wapno do dekoracji. Zetrzeć 1 łyżeczkę skórki z pozostałej limonki.
Wapno pokroić na pół; wycisnąć tyle soku, aby odmierzyć 2 łyżki. Odstawić skórkę i sok na bok.
Motyl każdej krewetki przez cięcie wzdłuż krzywej zewnętrznej przez cielesną część o 1 1/2 cala, cięcie prawie do wewnętrznej krzywej. Krewetki powinny się rozłożyć.
W plastikowej torbie do przechowywania żywności o pojemności 1 galona wymieszaj olej, czosnek, płatki pieprzu, sok z limonki i startą skórkę z limonki. Lekko wstrząsnąć, aby wymieszać.
Dodaj krewetki. Worek uszczelniający; obracaj, aby pokryć wszystkie krewetki. Przechowywać w lodówce 30 do 60 minut marynować.
Tymczasem w małej misce wymieszaj majonez, musztardę miodową, chipotle chile i sos adobo. Przykryć; przechowywać w lodówce aż do podania.
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Usuń krewetki z marynaty; miejsce w 15x10x1-calowy patelni do pieczenia. Otwórz każdą krewetkę, układając na patelni tak, aby pokrojona część była na patelni z podwiniętym ogonem. Wyrzucić marynatę.
Piec 5 do 7 minut, przestawianie krewetek w połowie czasu pieczenia, aż krewetki są różowe.
Umieścić na półmisku; posypać kolendrą. Łyżka zanurzyć w misce.
Wapno zastrzeżone pokroić w kliny.
Podawać krewetki z dipem. Przechowuj Pozostałe krewetki i zanurz w lodówce.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.