Chile-Galaretki Imbirowo-Miętowe

Chile-Galaretki Imbirowo-Miętowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj galaretek Chile-imbir-mięta. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką ciężki krem, wodę, żelatynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krewetki z miętą, Chile i imbirem, Sos Ze Świeżą Miętą I Chile, oraz Krab, Chile I Miętowe Crostini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody, imbir, cukier, i chiles do wrzenia w rondlu 2-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszać miętę, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Przykryć patelnię pokrywką i odstawić na 15 minut. Odcedzić herbatę imbirowo-miętową przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki lub miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
MiętaMięta
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
2
Posypać żelatynę nad pozostałą 1/2 szklanki wody w oczyszczonym rondlu i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, a następnie mieszać mieszaninę do herbaty imbirowo-miętowej, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
ImbirImbir
MiętaMięta
HerbataHerbata
4
Odmierz płyn, a jeśli jest mniejszy niż 2 1/2 szklanki, dodaj więcej wody. Jeśli jest więcej, nie martw się.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 30 minut, a następnie podzielić na sześć (od 6 do 8 uncji) szklanek do serwowania. Schłodzić galaretki w małej patelni do pieczenia, szczyty szklanek pokryte arkuszem ręcznika papierowego zabezpieczonego folią, aż do Ustawienia, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Ubij śmietanę z cukrem w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Top galaretki z kremem, kandyzowanym imbirem i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
żelkiżelki
KremKrem
CukierCukier
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Ponieważ imbir przyczynia się do ciepła oprócz chile, niektórzy członkowie personelu stwierdzili, że większa ilość chile jest odrobinę zbyt pikantna. Jeśli jesteś chilehead, jednak, idź do pełnej kwoty, jeśli nie więcej. Jeśli jesteś nieśmiały, użyj mniejszej ilości i wiedz, że krem złagodzi ciepło.* Arkusz ręcznika papierowego umieszczony nad szklankami pochłania wszelkie kondensacje, które mogą gromadzić się na plastiku, zapobiegając w ten sposób kapaniu z powrotem na galaretki.* Galaretki można zrobić 3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn