Chilaquiles w sosie chilli mulato

Chilaquiles w sosie chilli mulato
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Chilaquiles w sosie Mulato chilli. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 43g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cynamonu, piersi z kurczaka, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Chilaquiles w sosie Chipotle, Chilaquiles w zielonym sosie, oraz Chilaquiles z czarnej fasoli i kukurydzy z pieczonym pomidorem i sosem Chipotle są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Podgrzej 1 łyżkę oleju na małej patelni na małym ogniu. Podsmaż nasiona, czosnek i cebulę przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Usuń łodygi z chilli i dodaj kolejne 250 ml wody do moczenia płynu. W robocie kuchennym lub blenderze wymieszaj chilli i płyn z mieszanką cebuli, cynamonem, goździkami i chlebem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać pozostały olej w średniej wielkości patelni i ogrzać sos, mieszając non-stop, aż gęsty i błyszczący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Rozgrzej grilla, a następnie ułóż chipsy tortilla i rozdrobnionego kurczaka w naczyniu żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Pokruszone Niebieskie Chipsy TortillaPokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Polać sosem i rozsypać ser. Grilluj, aż ser się rozpuści i podawaj z kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSos
Magazyn