Chilaquiles Verdes

Chilaquiles Verdes
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Chilaquiles Verdes spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 377 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz łagodny ser feta, kolendra, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Chilaquiles Verdes, Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes, oraz Chilaquiles Verdes ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić pomidory, chile, cebula, i czosnek w średnim garnku i dodać wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są miękkie i Tomatillo włączyć bladozielony, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
3
Ostrożnie przenieś gotowane warzywa, wraz z wodą do gotowania, do blendera. Puree przez kilka sekund, aby wymieszać; pamiętaj, aby przytrzymać pokrywę ręcznikiem kuchennym dla bezpieczeństwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1/2 liść laurowy, oregano, tymianek, sól i bulion. Kontynuuj puree, aż będzie gładkie. Powinieneś mieć około 1 ćwiartkę salsy verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Liście LauroweLiście Laurowe
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
BulionBulion
TymianekTymianek
SólSól
5
Umieść szeroki garnek lub patelnię na średnim ogniu i zalej olejem kukurydzianym. Gdy olej jest zamglony, wlej salsę verde; będzie trochę bąbelkowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie lekko zagęszczony, 10 do 15 minut. Przykryj, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymaj ciepło podczas kończenia wiórów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
FrytkiFrytki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Wlać olej roślinny do garnka o dużym dnie lub frytkownicy na blacie na głębokość około 2 cali i podgrzać do 191° na średnim ogniu. Ułóż tortille i wachluj je kciukiem, aby oddzielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
GarnekGarnek
7
Tortille pokroić na 8 klinów jak ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
8
Pracując partiami, smażyć chipsy tortilla, obracając je skimmerem lub łyżką szczelinową, aby nie sklejały się, aż do złotego brązu, około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SkimmerSkimmer
9
Wyjmij chipsy do wyłożonej papierowym ręcznikiem patelni do pieczenia lub brązowej papierowej torby, aby osuszyć i ostudzić. (
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Pozwól olejowi powrócić do właściwej temperatury między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Aby zakończyć chilaquiles, odkryć Salsa verde i podnieść ciepło do średniej. Po prostu, gdy zaczyna bańki, mieszać w ubitych jaj. Gotować i mieszać przez około 5 sekund, aż pióra jajek do sosu, zagęszczając i wiążąc go. Natychmiast dodać chipsy, podrzucając delikatnie, aż wchłoną wystarczająco dużo sosu, aby stać się miękki. Uważaj, aby nie rozbić chipsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
FrytkiFrytki
SOSSOS
JajkoJajko
12
Posyp ser Jack na wierzchu i pozwól mu się rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
13
Podziel chilaquiles między 4 talerze.
14
Posypać queso fresco, posiekaną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
KolendraKolendra
CebulaCebula
15
Udekoruj Crema fresca i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
16
Z oryginalnej książki kucharskiej Farmers Market w Los Angeles: Meet me at 3rd and Fairfax autorstwa Joanne Cianciulli. Copyright © 2009 by A. F. Gilmore Company. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn