Chilaquiles Verdes
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Chilaquiles Verdes spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 377 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz łagodny ser feta, kolendra, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Chilaquiles Verdes, Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes, oraz Chilaquiles Verdes ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pomidory, chile, cebula, i czosnek w średnim garnku i dodać wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są miękkie i Tomatillo włączyć bladozielony, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Ostrożnie przenieś gotowane warzywa, wraz z wodą do gotowania, do blendera. Puree przez kilka sekund, aby wymieszać; pamiętaj, aby przytrzymać pokrywę ręcznikiem kuchennym dla bezpieczeństwa.
Dodaj 1/2 liść laurowy, oregano, tymianek, sól i bulion. Kontynuuj puree, aż będzie gładkie. Powinieneś mieć około 1 ćwiartkę salsy verde.
Umieść szeroki garnek lub patelnię na średnim ogniu i zalej olejem kukurydzianym. Gdy olej jest zamglony, wlej salsę verde; będzie trochę bąbelkowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie lekko zagęszczony, 10 do 15 minut. Przykryj, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymaj ciepło podczas kończenia wiórów.
Wlać olej roślinny do garnka o dużym dnie lub frytkownicy na blacie na głębokość około 2 cali i podgrzać do 191° na średnim ogniu. Ułóż tortille i wachluj je kciukiem, aby oddzielić.
Tortille pokroić na 8 klinów jak ciasto.
Pracując partiami, smażyć chipsy tortilla, obracając je skimmerem lub łyżką szczelinową, aby nie sklejały się, aż do złotego brązu, około 2 do 3 minut.
Wyjmij chipsy do wyłożonej papierowym ręcznikiem patelni do pieczenia lub brązowej papierowej torby, aby osuszyć i ostudzić. (
Pozwól olejowi powrócić do właściwej temperatury między partiami.)
Aby zakończyć chilaquiles, odkryć Salsa verde i podnieść ciepło do średniej. Po prostu, gdy zaczyna bańki, mieszać w ubitych jaj. Gotować i mieszać przez około 5 sekund, aż pióra jajek do sosu, zagęszczając i wiążąc go. Natychmiast dodać chipsy, podrzucając delikatnie, aż wchłoną wystarczająco dużo sosu, aby stać się miękki. Uważaj, aby nie rozbić chipsów.
Posyp ser Jack na wierzchu i pozwól mu się rozpuścić.
Podziel chilaquiles między 4 talerze.
Posypać queso fresco, posiekaną cebulą i kolendrą.
Udekoruj Crema fresca i podawaj natychmiast.
Z oryginalnej książki kucharskiej Farmers Market w Los Angeles: Meet me at 3rd and Fairfax autorstwa Joanne Cianciulli. Copyright © 2009 by A. F. Gilmore Company. Wydany przez Chronicle Books LLC.