Chicken-Peanut Stir-Fry
Chicken-Peanut Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 435 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ryżu basmati, pieprz jalapeno, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, oraz Szybkie 15 minut Stir-Fry kurczaka i warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami etykiety. W międzyczasie, trzepaczka 2 łyżeczki sosu sojowego i 1 łyżka stołowa każdej skrobi kukurydzianej i octu ryżowego w misce; dodać kurczaka i wrzucić do herbu.
Ubić brązowy cukier, 1/3 szklanki wody i pozostałe 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej i 1 łyżeczka każdy sos sojowy i ocet ryżowy w małej misce.
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodać kurczaka i smażyć na lekko złoty, 2 do 3 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową do miski.
Wytrzeć patelnię, wrócić do wysokiej temperatury i dodać pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych. Kiedy zaczyna palić, dodać imbir, białka scallion i jalapeno; Stir-fry 45 sekund.
Dodać kapustę i smażyć, aż będzie chrupiąca, 3 do 5 minut. Wymieszać mieszaninę brązowego cukru i dodać do patelni wraz z kurczakiem; stir-smażyć, aż sos jest gęsty i kurczak jest gotowane przez, 1 do 2 protokół. Wymieszać w zieleni scallion i orzeszki ziemne.
W porcji: kalorie 476; tłuszcz 14 G (nasycony 3 g); Cholesterol 66 mg; Sód 315 mg; węglowodany 48 g; błonnik 5 g; białko 35 g
Zdjęcia Antonis Achilleos