Chicken Pad Thai
Przepis Chicken Pad Thai jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 1,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, jajka, orzeszki ziemne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo, Pad Thai Zoodles, oraz Wegetariańska Pad Thai z Zoodles.
Instrukcje
W dużej misce moczyć makaron we wrzącej wodzie około 10 minut lub do miękkości.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki sosu; odstawić.
W wok lub dużej ciężkiej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę; smażyć 2 minuty.
Dodać kurczaka i sos sojowy; stir-smażyć 3 do 5 minut dłużej, aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Wyjąć kurczaka na talerz; przykryć, aby utrzymać ciepło.
W woku podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać jajka; gotować 2 do 3 minut, mieszając, aż jajecznica i firmy.
Dodaj zmiękczony makaron, sos i kurczaka. Gotować 2 protokół.
Dodaj kiełki fasoli; gotuj od 2 do 3 minut dłużej, często mieszając, aż makaron będzie miękki, a kiełki nie będą już chrupiące. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, wymieszać w 1/4 szklanki wody i gotować, aż do całkowitego ogrzania.
Łyżka do dużej miski lub pojedynczych misek.
Posypać orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.