Przepis z kurczaka Jambalaya może zaspokoić twoje pragnienie Cajun w około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis zawiera 6 porcji z 318 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, kiełbasę z indyka, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 11 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chicken Jambalaya, Chicken Jambalayan II, oraz Chicken Jambalaya.
Instrukcje
1
Na dużej patelni nieprzywierającej lekko pokrytej sprayem do gotowania smaż kurczaka przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy kurczak przestanie być różowy. Dodaj kolejne 10 składników. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Jambalaya. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir