Chicken Green Chile Tacos

Chicken Green Chile Tacos
Przepis Chicken Green Chile Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 2 godziny. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 43g białka, oraz 54g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser jack, liście kolendry, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zielone Chile Stek Tacos, Zielone Chile Pulled Pork Tacos, oraz Ananasowe I Zielone Tacos Wieprzowe Chile.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery do wysokości i wyreguluj stojak brojlerów do 5-6 cali poniżej elementu grzejnego. Wrzucić paprykę, pomidory, żółtą cebulę i czosnek w średniej misce z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
TomatillosTomatillos
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieścić na folii wyłożonej obręczy blachy do pieczenia i pieczenia, aż warzywa są całkowicie miękkie i zwęglone ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu, o 20 minut w sumie. Paprykę obrać i usunąć łodygi i nasiona, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Przenieś warzywa do robota kuchennego lub blendera z połową kolendry i przetwarzaj na dużej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać 2 łyżki soku z limonki z około 2 limonek, doprawić do smaku solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Podczas gdy warzywa broil, podgrzać pozostały olej w holenderskim piecu na dużym ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodać kawałki kurczaka skórki w dół i gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane, o 6 protokół. Odwróć i brązową drugą stronę, O 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
7
Wyjąć na talerz i odstawić.
8
Wylać nadmiar tłuszczu i odgazować holenderski piekarnik z 1 szklanką wody, skrobanie się rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
9
Gdy puree warzywne zostało wykonane, przenieść do holenderskiego pieca i wymieszać z wodą, aby połączyć. Nestle kawałki kurczaka do niego. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gołego dusić, przykryć, i gotować, aż kurczak jest całkowicie miękki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
10
Wyjąć kurczaka z sosu i umieścić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie z nim, Odrzuć skórę i kości, a mięso rozdrobnij na kawałki wielkości kęsa. Powrót mięsa do sosu i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż będzie gęsty i pikantny, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Połącz białą cebulę i pozostałe kolendry w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula BiałaCebula Biała
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Podawać ciepłe tortille z kurczaka, mieszankę cebuli i kolendry, marynowaną cebulę, ser i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Torres Sangre de Toro Cava. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Torres Sangre de Toro Cava
Torres Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn