Chicken Green Chile Tacos
Przepis Chicken Green Chile Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 2 godziny. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 43g białka, oraz 54g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser jack, liście kolendry, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zielone Chile Stek Tacos, Zielone Chile Pulled Pork Tacos, oraz Ananasowe I Zielone Tacos Wieprzowe Chile.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokości i wyreguluj stojak brojlerów do 5-6 cali poniżej elementu grzejnego. Wrzucić paprykę, pomidory, żółtą cebulę i czosnek w średniej misce z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Umieścić na folii wyłożonej obręczy blachy do pieczenia i pieczenia, aż warzywa są całkowicie miękkie i zwęglone ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu, o 20 minut w sumie. Paprykę obrać i usunąć łodygi i nasiona, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi.
Przenieś warzywa do robota kuchennego lub blendera z połową kolendry i przetwarzaj na dużej prędkości, aż będzie gładka.
Dodać 2 łyżki soku z limonki z około 2 limonek, doprawić do smaku solą i odstawić.
Podczas gdy warzywa broil, podgrzać pozostały olej w holenderskim piecu na dużym ogniu, aż migotanie.
Dodać kawałki kurczaka skórki w dół i gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane, o 6 protokół. Odwróć i brązową drugą stronę, O 3 minuty dłużej.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Wylać nadmiar tłuszczu i odgazować holenderski piekarnik z 1 szklanką wody, skrobanie się rumiane kawałki z dołu.
Gdy puree warzywne zostało wykonane, przenieść do holenderskiego pieca i wymieszać z wodą, aby połączyć. Nestle kawałki kurczaka do niego. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gołego dusić, przykryć, i gotować, aż kurczak jest całkowicie miękki, o 30 protokół.
Wyjąć kurczaka z sosu i umieścić na talerzu do ostygnięcia.
Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie z nim, Odrzuć skórę i kości, a mięso rozdrobnij na kawałki wielkości kęsa. Powrót mięsa do sosu i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż będzie gęsty i pikantny, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby.
Połącz białą cebulę i pozostałe kolendry w misce.
Podawać ciepłe tortille z kurczaka, mieszankę cebuli i kolendry, marynowaną cebulę, ser i awokado.