Chicken Enchilada Stack
Przepis Chicken Enchilada Stack jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka w rożnie, pomidory w puszkach, ostry ser cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zielony Chile Chicken Enchilada Stack, Tex-Mex Enchilada Stack, oraz Turcja Enchilada Stack.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę, Poblano chile, i czosnek na patelnię; gotować 6 minut lub aż warzywa będą miękkie, często mieszając.
Wymieszać w proszku chile, pomidory, i sos pomidorowy.
Połowę mieszanki pomidorowej umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na niemal gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową.
Płaszcz 5-quart okrągły elektryczny powolny kuchenka z sprayem do gotowania; umieścić 3 łyżki mieszanki pomidorów w dolnej części powolnej kuchenki.
Połącz pozostałą mieszaninę pomidorów, kurczaka, kukurydzy i fasoli.
Umieść jedną tortillę na sosie w wolnej kuchence; wlej 1 szklankę mieszanki kurczaka na tortillę; posyp 1/3 szklanki sera. Na wierzchu kolejna tortilla. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kurczaka, tortille i ser. Przykryć i gotować na niskim 2 godziny lub aż ser topi się i krawędzie są lekko rumiane.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.