Przepis Chicken Enchilada Stack jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka w rożnie, pomidory w puszkach, ostry ser cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zielony Chile Chicken Enchilada Stack, Tex-Mex Enchilada Stack, oraz Turcja Enchilada Stack.
Instrukcje
1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj cebulę, Poblano chile, i czosnek na patelnię; gotować 6 minut lub aż warzywa będą miękkie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Poblano
Warzywa
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wymieszać w proszku chile, pomidory, i sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Sos Pomidorowy
Pomidor
5
Połowę mieszanki pomidorowej umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na niemal gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Płaszcz 5-quart okrągły elektryczny powolny kuchenka z sprayem do gotowania; umieścić 3 łyżki mieszanki pomidorów w dolnej części powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
10
Połącz pozostałą mieszaninę pomidorów, kurczaka, kukurydzy i fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pomidor
Fasola
Kukurydza
11
Umieść jedną tortillę na sosie w wolnej kuchence; wlej 1 szklankę mieszanki kurczaka na tortillę; posyp 1/3 szklanki sera. Na wierzchu kolejna tortilla. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kurczaka, tortille i ser. Przykryć i gotować na niskim 2 godziny lub aż ser topi się i krawędzie są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.