Chicken Chili Bean Chowder
Przepis Chicken Chili Bean Chowder jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2443 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kolendry, fasoli chili bush ' s®, sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chicken Chili Chowder, Chicken Chili Chowder, oraz do Crockpot Chicken and Bean Chili and Chili Cheese Dip.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać płatki cebuli, seler, marchew i czosnek. Gotować 5 minut; często mieszać.Jeśli nie masz jeszcze gotowanego kurczaka;
Rozgrzać patelnię do średniej i mżnąć o łyżce oliwy z oliwek do patelni i pozostawić do ogrzania.
Miejsce pokroić pierś z kurczaka (kiedyś 4 małe piersi) na patelni i pozostawić do gotowania przez 7 lub 8 minut lub aż brązowy i złoty. Odwróć i powtarzaj, aż pierś z kurczaka będzie ugotowana.
Dodaj kurczaka, fasolę, chiles, kminek, bulion i mleko do garnka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 25 do 30 minut.
Podawać z kolendrą i serem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada