Chicken-and-Veggie Stir-fry
Chicken-and-Veggie Stir-fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,01 zł za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać broccolini, Azjatycki sos chili-czosnek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą; wymieszać z 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej.
Kurczak smażony w 3 łyżkach. gorący olej w dużej patelni lub wok na średnim ogniu 5 do 6 minut lub do złotego koloru i gotowe.
Przenieść na talerz, za pomocą łyżki szczelinowej; zachować ciepło.
Dodać Broccolini i 1/4 bulionu szklanki; przykryć i gotować 1 do 2 minut lub aż chrupiące-miękkie.
Przełożyć na talerz z kurczakiem, używając łyżki szczelinowej.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. olej do patelni. Podsmaż paprykę i następne 2 składniki w gorącym oleju 2 minut lub do chrupkiego-miękkie.
Ubij razem 2 łyżeczki. skrobia kukurydziana i pozostałe 3/4 szklanki bulionu, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Dodaj mieszankę bulionu, kurczak, i Broccolini (z nagromadzonymi sokami) do mieszanki papryki na patelni. Gotować, często mieszając, 1 minutę lub aż ciecz zgęstnieje. Wymieszać sok z limonki i 2 kolejne składniki.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.