Chianti Marynowany Gulasz Wołowy
Marynowany gulasz wołowy Chianti to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 726 kalorii, 48g białka, oraz 33g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Mieszanka mostku wołowego, czosnek, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz Wołowy Marynowany W Czerwonym Winie, Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, oraz Babeczki Czekoladowe Chianti.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść wołowinę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Wlać wino na mięso i marynować w lodówce przez 1 1/2 godziny. Obrócić mięso i marynować przez kolejne 1,5 godziny.
Wyjąć mięso z wina i osuszyć papierowymi ręcznikami. Zarezerwuj wino.
W dużym holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oleju na średnim ogniu. Doprawić mięso ze wszystkich stron solą i pieprzem. Za pomocą szczypiec, umieścić mięso na patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 2 protokół z każdej strony.
Usuń mięso i dodaj pozostały olej.
Dodać pancetta i gotować, mieszając często przez 2 protokół.
Dodaj marchew, seler, czosnek, oliwki, zielona fasola, ziemniaki, rozmaryn, i szałwia. Gotować przez 3 minuty.
Wlać zarezerwowane wino, pomidory i bulion wołowy na patelnię, zeskrobując brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni drewnianą łyżką. Powrót mięso na patelnię i doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 3 1/2 godziny lub aż mięso będzie bardzo miękkie.
Usuń mięso i gałązki rozmarynu z gulaszu.
Umieścić mięso na desce do krojenia i pokroić na ćwiartki. Używając 2 widelców, rozdrobnij mięso na kawałki wielkości kęsa.
Dodać rozdrobnione mięso do gulaszu i gotować do rozgrzania przez, o 5 protokół.