Chemiczna szarlotka (bez szarlotki)
Chemiczna szarlotka (bez szarlotki) wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie. Za 17 centów za porcję otrzymasz deser na 10 osób. 382 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz pod ręką cukier, maślane okrągłe krakersy, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 9% wyniku, co jest wynikiem bardzo złym (ale wciąż możliwym do naprawienia). Podobne przepisy obejmują babeczki z pieczoną szarlotką z musem z szarlotki, nadzieniem z szarlotki na kuchence i ponad 18 szarlotkami oraz grzanki z jabłek i pekanów z polewą karmelową z cydru.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (225 stopni C).
Rozwałkuj ciasto i odłóż na bok. W dużym rondlu zagotuj wodę.
W małej misce wymieszaj cukier i krem z kamienia nazębnego.
Dodaj mieszaninę do wrzącej wody. Mieszaj, następnie dodawaj krakersy, pojedynczo. Gotuj przez 3 minuty, ale nie mieszaj.
Wlać mieszaninę krakersów do wyłożonej ciastem formy do ciasta.
Posyp krakersy cynamonem i posmaruj masłem lub margaryną. Przykryj wierzchnią warstwą ciasta. Uszczelnij krawędzie i wytnij otwory wentylacyjne na górze.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, aż skórka będzie złotobrązowa. Może zaistnieć potrzeba przykrycia wierzchu ciasta w połowie pieczenia, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Szarlotka świetnie komponuje się z Prosecco, Moscato d'Asti i Late Harvest Riesling. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych aromatów, które nie dominują nad szarlotką. Możesz spróbować Cupcake Vineyards Prosecco. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Winnica Cupcake Prosecco]()
Winnica Cupcake Prosecco
Prosecco jest lekkie i orzeźwiające z nutami białej brzoskwini, grejpfruta i melona spadziowego. Delikatne musowanie ustępuje miejsca kremowym smakom dojrzałych cytryn i wyrafinowanym nutom cytrusowym z finiszem prażonej brioszki. Średnio piankowa, nasze Prosecco przypomina cytrynowe ciasto bezowe.