Chef John ' s Creamy CORN Custard
Chef John ' s Creamy CORN Custard jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, kukurydzę, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Papryka faszerowana szefa kuchni Johna.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Masło sześć 6 uncji szkła lub ceramicznych ramekinów. Ustaw ramekins do 2-calowego głębokiego naczynia do pieczenia.
Umieść kukurydzę w dużym rondlu i wymieszaj śmietanę, sól i pieprz cayenne. Gotować na wolnym ogniu i zdjąć z ognia; wymieszać z mlekiem.
Przenieść mieszankę kukurydzy do blendera i pulsować kilka razy, aby uzyskać mieszaninę ruchu. Zmiksować na dużą prędkość, aż będzie gładka i kremowa.
Żółtka ubić z jajkami do uzyskania gładkości w misce. Powoli ubij około 1/4 szklanki gorącej mieszanki kukurydzy do jaj, aż mieszanina kukurydzy zostanie włączona. Powtórz kilka razy więcej, aż cała mieszanka kukurydzy zostanie połączona z jajkami.
Mieszaninę kukurydzy podzielić równo na 6 ramekinów.
Wlać gorącą wodę z kranu do naczynia do pieczenia, aby uzyskać około połowy boków ramekins.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem będzie po prostu ustawiony, 30 do 35 minut.
Pozostawić do ostygnięcia przez około 10 minut przed podaniem w ramekins lub unmolding na talerzach do serwowania. Aby odkręcić, włóż nóż między budyń a ramekin, przejdź wokół krawędzi nożem, aby poluzować, i odwróć się na talerz, aby odkręcić.