Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Cheesy Polenta-Green Tomato Gratin. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Serowy Polentan i zapiekanka z szynką, Zielony Chili Cheesy Polenta, oraz Nadziewana czerwona papryka z serowym Polentanem i Zielonymi Chiles.
Instrukcje
Aby przygotować polentę, połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszaj w mączce kukurydzianej, stale mieszając. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby, często mieszając.
Rozprowadzić mieszaninę w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Aby przygotować pomidory, rozgrzej olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pomidora i następne 5 składników (przez czosnek); smażyć 6 minut lub aż pomidor będzie miękki.
Zdjąć z ognia; wymieszać posiekaną kolendrę. Łyżka mieszanki pomidorowej na polentę; posypać serem.
Piec w 425 przez 20 minut lub do lekko rumiane.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.