Cheesy Layered Mexican Bake
Cheesy Layered Mexican Bake is a bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 32G białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz ser pepper jack, masową pikantną kiełbasę wieprzową, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cheesy Layered Mexican Bake, Cheesy Mexican CORN Bake, oraz Warstwowy Dip Meksykański.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj szklane naczynie do pieczenia 13x9 cali (3-quart) za pomocą sprayu do gotowania.
W 12-calowej patelni nonstick, gotować kiełbasę i wołowinę na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż dokładnie gotowane; odcedzić. Wymieszaj fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, czosnek w proszku, kminek, sól i pieprz. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj zupy i sos enchilada. Gotować na średnim ogniu 3 minuty, stale mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Łyżka jedną trzecią sosu do naczynia do pieczenia; top z 3 tortille. Łyżka połowę mieszanki mięsa na tortille; top z kolejną jedną trzecią sosu i 1 szklanka sera Cheddar. Top z 3 tortille. Powtórz warstwy z pozostałą mieszaniną mięsa, sosem, serem Cheddar i tortillami.
Posypać 1 szklanką sera Monterey Jack.
Piec 20 minut. Posypać pozostałą 1 szklanką sera Monterey Jack.
Odstawić na 10 minut przed podaniem. Wierzch z pomidorem, cebulą, awokado i odrobiną kwaśnej śmietany.