Cheesy Layered Mexican Bake is a bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 32G białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz ser pepper jack, masową pikantną kiełbasę wieprzową, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cheesy Layered Mexican Bake, Cheesy Mexican CORN Bake, oraz Warstwowy Dip Meksykański.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj szklane naczynie do pieczenia 13x9 cali (3-quart) za pomocą sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W 12-calowej patelni nonstick, gotować kiełbasę i wołowinę na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż dokładnie gotowane; odcedzić. Wymieszaj fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, czosnek w proszku, kminek, sól i pieprz. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Czosnek W Proszku
Pomidor
Kiełbasa
Fasola
Kminek
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj zupy i sos enchilada. Gotować na średnim ogniu 3 minuty, stale mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Łyżka jedną trzecią sosu do naczynia do pieczenia; top z 3 tortille. Łyżka połowę mieszanki mięsa na tortille; top z kolejną jedną trzecią sosu i 1 szklanka sera Cheddar. Top z 3 tortille. Powtórz warstwy z pozostałą mieszaniną mięsa, sosem, serem Cheddar i tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Posypać 1 szklanką sera Monterey Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
6
Przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Piec 20 minut. Posypać pozostałą 1 szklanką sera Monterey Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Piec 10 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Odstawić na 10 minut przed podaniem. Wierzch z pomidorem, cebulą, awokado i odrobiną kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.