Chawan Mushi z krewetkami i groszkiem wiosennym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Chawan Mushi z krewetkami i groszkiem wiosennym może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 92 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, szalotki, groszek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Poważnie Azji: Chawan Mushi, Wiosenna sałatka ze szparagów, rampy, groszku i groszku, z jajkiem gotowanym i skórką cytrynową Vinaigrette, oraz Prawie wiosenny groszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz proszek dashi, 1 łyżkę mirin i 2 szklanki ciepłej wody w średniej misce. Stirto rozpuścić proszek.
Przenieść 1 łyżkę dashimixture do małej miski.
Dodaj sos sojowy, olej i pozostałe 2 łyżeczki mirin; Ustaw SOS dashi. Ustawić pozostałą mieszaninę dashi jako deser.
Ustaw duży bambusowy parowiec nad dużym zbiornikiem wypełnionym 1" gotującą się wodą. Jeśli używasz świeżego groszku, umieść w małej szerokiej misce zestawu bowland w parowarze. Przykryć i gotowaćpasek jest delikatny, około 5 minut(jeśli używasz mrożonego groszku, nie gotuj). Powtórz z krewetkami i grzybami, umieszczając każdy w osobnych małych szerokich miseczkach i gotuj insteamer, aż krewetki będą po prostu nieprzezroczyste i umyć pokoje są zmiękczone, około 2 minut dla każdego.
Jajka delikatnie wymieszać w dużej misce, aby zmiksować(nie tworzyć bąbelków); wymieszać z miksturą dashi.
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do dużej miski lub filiżanki do pomiaru.
Wrzucić groch, grzyby, i szalotki wśrednią miskę i połączyć. Podziel wszystkieale 2 łyżki mieszanki grochu między 6 małych miski żaroodporne lub 8-uncji ramekins (odstawić mieszankę grochu na bok do serwowania); wlać kremem Dashi na mieszaninę grochu, dzieląc równomiernie. Szczelnie zakryj każdą kręgę plastikową folią.
Umieść miski w parowarze, przykryj i gotuj, aż krem będzie tylko ustawiony, ale nadal jigglesslightly w środku, 10-15 minut.
Najlepsze kremy z sosem Dashi reserved, mieszanką grochu i krewetkami.