Chanukowa pierś Alana

Chanukowa pierś Alana
Chanuka Brisket Alana to żydowski przepis na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 542 kalorie . Za 3,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zupę cebulową, bulion wołowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 50 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują: BBQ Beef Brisket , Beer Braised Brisket z sosem Ding Dang Good i Red Wine Braised Beef Brisket .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzej dużą brytfannę na średnio-wysokim ogniu i obsmażaj wołowinę, najpierw tłustą stroną do dołu, aż zrumieni się ze wszystkich stron, około 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mostek WołowyMostek Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Wyjmij mostek i odłóż na bok.
4
Na dno brytfanny połóż plasterki cebuli; wlej 1 puszkę bulionu wołowego, 1 puszkę zupy cebulowej i 1 puszkę piwa na cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Francuska Zupa CebulowaFrancuska Zupa Cebulowa
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Włóż mostek do brytfanny; wlej resztę puszek bulionu wołowego, francuskiej zupy cebulowej i piwa na mostek. Przykryj brytfannę pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Francuska Zupa CebulowaFrancuska Zupa Cebulowa
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjmij ostudzoną wołowinę z brytfanny i szczelnie owiń ją folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Wlej sos z patelni i cebulę do pojemnika do przechowywania żywności i szczelnie przykryj pokrywką. Schłodź wołowinę i sos z patelni przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Wlać sok z patelni i cebulę do formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Rozwiń mostek, usuń widoczny tłuszcz i pokrój mięso w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
13
Do sosu z patelni włóż plasterki wołowiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz, aż sok z patelni zgęstnieje, a mięso będzie gorące, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia33
Magazyn